Υλικά
(μετράμε πάντα με το ίδιο μέγεθος κούπας)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ζέας, το φακελάκι με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το νερό χλιαρό όχι καυτό για να μην καεί η μαγιά μας, μια κουταλιά βιτάμ και το ασπράδι του αυγού καλά χτυπημένο.
Καθώς ανακατεύουμε το μείγμα προσθέτουμε, το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και τα πλάθουμε σε κορδόνια, βάζουμε στα χέρια μας λάδι ώστε να μην κολλάει η ζύμη σε αυτά.
Τοποθετούμε τις μπαγκέτες μας πάνω σε λαδόκολλα (αν θέλουμε τις χαράσουμε με μαχαίρι για να έχουν το κλασικό σχήμα και αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού που έμεινε ανακατεμένο με την κουταλιά το νερό) και τις τυλίγουμε ρολό με αυτή όχι όμως σφιχτά για να έχουν περιθώριο να φουσκώσουν, ούτε όμως και πολύ χαλαρά γιατί θα απλώσουν.
Όλα αυτά βέβαια αν δεν έχουμε τις ειδικές φόρμες για μπαγκέτες.
Τέλος τις βάζουμε όπως είναι με τη λαδόκολλα σε ταψί και τις τοποθετούμε στο φούρνο στου 50 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Όταν έχει περάσει ο χρόνος μας και αφού έχουν φουσκώσει, ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις.
Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος τις ξετυλίγουμε από τις λαδόκολλες και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο να ροδοκοκκινίσουν.
(Αν θέλουμε τις μπαγκέτες μας πιο μαλακές εξωτερικά βάζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος μέσα στο φούρνο ένα μεταλλικό μικρό σκεύος με νερό ώστε να δημιουργηθούν υδρατμοί.).