Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι ζέας , το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτό τη σόδα.
Τώρα αρχίζουμε να ζυμώνουμε και ταυτόχρονα προσθέτουμε τους σπόρους που επιθυμούμε (σουσάμι, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο καθαρισμένο, γλυκάνισο ή ότι άλλο σκεφτούμε).
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη, κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες ένα εκατοστό περίπου πάχος τα στριφογυρίζουμε με τα χέρια μας ή τα πλάθουμε κορδόνια σε ότι μέγεθος θέλουμε.
Τέλος τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά σε αέρα ή για 20 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις το κάθε ταψί.
Καλή επιτυχία.