ΖΕΑχαϊκή – Η ιστορία μας

 Στην ορεινή Αχαΐα, στην περιοχή της Καλάνιστρας και σε σε υψόµετρο 940µ., σ’ ένα ιδανικό µικροκλίµα καλλιεργούµε εδώ και πολλά χρόνια µε µεράκι και αγάπη τη γη µας.
Η µορφολογία, η σύνθεση του εδάφους και ο προσανατολισµός των καλλιεργιών, έχουν σαν αποτέλεσµα την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Ανταποκρινόµενοι στις σύγχρονες απαιτήσεις του καταναλωτή για προϊόντα υψηλών διατροφικών προδιαγραφών ιδρύσαµε το 2015 την εταιρία ΖΕΑΧΑΪΚΗ µε στόχο την παραγωγή και µεταποίηση του δικού µας δίκοκκου σιταριού.

Στόχος µας είναι η ανάδειξη των πλεονεκτηµάτων του δίκοκκου σιταριού, η ορθολογική παραγωγή του και η ασφαλής τυποποίησή του, όλα αυτά σε συνδυασµό µε την υιοθέτηση όλων των κανόνων και πιστοποιήσεων παραγωγής σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον.
Η φιλοσοφία µας παραµένει σταθερά προσανατολισµένη στη δηµιουργία προϊόντων που προάγουν την υγεία του ατόµου και της οικογένειας του και βελτιώνουν τη διατροφή του σύµφωνα µε τα σύγχρονα επιστηµονικά δεδοµένα.
Η ποικιλία του δίκοκκου σιταριού που παράγουµε είναι πλούσια σε µαγνήσιο (20 φορές περισσότερο από το κοινό σιτάρι), σε πρωτεΐνες, ενέργεια και φυτικές ίνες.
Επίσης περιέχει ιδιαίτερα χαµηλή γλουτένη.

Άλευρα από δίκοκκο σιτάρι υψηλής διατροφικής αξίας µε χαµηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη χωρίς συντηρητικά.