Υλικά:
-500 γρ αλεύρι Ζέαχαϊκη
-300 γρ χλιαρό νερό (όχι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά)
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή ένα κομμάτι νωπή σε μέγεθος καρυδιού)
-1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-Λίγο σουσάμι αν θέλουμε
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, όλο το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο αλεύρι. Βάζουμε την ζύμη σε αλλειμένο με λάδι ταψί ή μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε λίγο σουσάμι και λίγο αλεύρι αν θέλουμε. Στρώνουμε την ζύμη στο σκεύος, την χαράσουμε και την αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί. Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 εώς 60 λεπτά.
Όταν το ψωμί είναι έτοιμο το βγάζουμε από το σκεύος και το αφήνουμε για 15 λεπτά εώς ότου το κόψουμε και το απολαύσουμε.